Bahçelievler Mah. Adnan Kahveci Bul. No: 77/A Bahçelievler / İstanbul
Tel : 0546 534 56 21
info@gnminsaat.com
Mantolama, binaların dış cephelerinde ısı yalıtımı amacıyla yapılan uygulamalara denir.
Dış cephe mantolama, binalarda ısı köprülerinin oluşumunun önüne geçmek için ısı izolasyonu yapılan ve binayı tamamen dıştan koruyan işleme denir.
Yalıtım binanın dışından yapılabildiği gibi, binanın içerisinden ve duvarların arasından yalıtım malzemesi yerleştirilmesiyle de yapılır. Ancak bu uygulamalarda ısı köprüleri oluşumu durdurmaz.
Dış Cephe Mantolama Yapmanın Avantajları
Dış Cephe Mantolama Çeşitleri
Dış Cephe Mantolamada Kullanılan Malzemeleri
Taşyünü
Çeşitli mineraller ile ergimiş camın çeşitli yöntemlerle lif haline getirilmiş haliyle oluşur. Lif çapları,3-5 mikron arasındadır. Taşyünü %99’u hava boşluklarından oluşur. Kolayca ıslanan bir malzemedir, ıslandığı zaman tüm özelliğini kaybetmektedir. Malzemenin içerisine su itici özelliği bulunan silikon malzemeler katılarak malzemenin kuru kalması sağlanmıştır.
Eps (Expanded Polistren Köpük) Levhalar
Petrolden elde edilir. Kapalı gözenekleri bulunan beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlarının renkleri gridir. İçerisindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Şuan için en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir. Eps levhalar çok hafiftir ve cepheye ilave ağırlık oluşturmaz. Kalınlığı incelmez, performansı uzun bir zaman sabit kalır.
Karbonlu Eps Levhalar
Karbonlu Eps levhalar ile yapılan mantolamadır. İçeriğindeki grafit ısı reflektörleri bulunduğundan dolayı yalıtım özelliği geliştirilmiş. EPS (Expanded Polistren) çeşididir. Karbonlu EPS’ye gri rengini veren de içerisinde bulunan bu grafit ısı reflektörleridir. Bu madde sıcak ve soğuğu yapıdan daha iyi uzaklaştırarak EPS’ys göre ısı yalıtımının daha iyi olmasını sağlar. EPS’ye göre daha ince malzemeyle aynı ısı yapıtımını sağlayabilirsiniz.
Xps (Extrüde Polistren) Levhalar
Homojen hücre yapısına sahiptir. Isı yalıtımı yapmak amacıyla kullanılan bir köpük malzemelerdir. XPS’in içerisinde bulunan polistren, ekstrüzyon işlemi ile hat boyunca istenilen kalınlıkta oluşturulur. Üretimi sürekli bilgisayar kontrolünde yapılır. Bilinen en mükemmel ısı yalıtımını sağlamaktadır.
Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?